Predlošci

Kako biste izgled svog računa prilagodili svojim željama i potrebama možete odabrati jedna od preko 50 ponuđenih predložaka. (Ovdje pogledajte neke od izgleda računa: Primjeri izgleda računa)

Idite na Postavke > Izgled i sadržaj računa i odaberite Predlošci. 

 

U prvom polju odaberite razmještaj polja na obrascu Vašeg računa - Standard je onakav račun kakav ste do sada imali, Jednostavno je pojednostavljeni izgled koji ima adresu klijenta na lijevo i ne sadrži iznos PDV-a u tablici, Moderno je obogaćeni izgled s izraženijim tablicama, Smanjeno je obrazac prilagođen ispisu na A5 format papira.

U drugom padajućem izborniku odaberite font slova koji Vam odgovara - Tahoma je stroži oblik slova, a Cambria je font kakav se i do sada koristio.

U trećem padajućem izborniku odaberite boju koju ćete koristiti na svojim računima s tim da je azure -tirkizna, blue -plava, BW je black and white - crno bijela, green - zelena, orange - narančasta, purple - ljubičasta, red - crvena.

Kad ste odabrali željene postavke izgleda računa, kliknite na Spremi promjene.

 

Klikom na Prikaži izgled računa, u novom će se prozoru prikazati zadnji račun kojeg ste radili s trenutno odabranim izgledom.

 

Postavke koje ste do sada imali će se same povući u novi predložak iako je moguće da ćete morati napraviti manje korekcije za neke vrste predložaka (npr. za moderan izgled ako ste u tekstu u sredini računa upisali IBAN: xxxxx, morat ćete obrisati riječ IBAN ispred broja jer se to polje u modernom predlošku već tako zove).

Labels
  • None